Сите женски ликови во филмовите на Скорсезе

19.02.2014 11:34
Сите женски ликови во филмовите на Скорсезе

За милионите луѓе кои уживаа гледајќи ги филмовите Raging Bull, The Departed, Casino, Taxi driver, Goodfellas, Hugo, Shutter Island, The Aviator, Gangs of New York, Cape Fear, New York New York, а од неодамна и The Wolf of Wall Street, Мартин Скорсезе несомнено е еден од најдобрите филмски режисери на сите времиња.

Една од причините за славата на филмовите на Скорсезе е реалистичноста и уверливоста на неговите ликови. До крајот на филмот, имате чувство како да се живи и како лично да се познавате со нив.

Меѓу ликовите на Скорсезе, со својата комплексност особено се истакнуваат женските ликови. Инспириран од нив, режисерот Нелсон Карвахал решил да ги собере „сите жени на Скорсезе“ во едно инспиративно и прекрасно видео.

Извор: sobadsogood.com