Сексистичка реклама за кафе

07.03.14 17:02

Непосредно пред Денот на жената, потсетуваме на шовинистичкиот однос на мажите кон жената, во конкретниов случај, преку примерот на една стара американска телевизиска реклама за кафе, која датира од 1960-тите. Дека нештата во меѓувреме се смениле, покажува тоа што денес тешко би можело да се замисли таа да биде емитувана.

Сродна статија: Сексистички реклами

Слични содржини

Графички Дизајн / Око / Историја
Квир / Око

ОкоБоли главаВицФото