Прво па женско #2

10.03.14 10:38

Втора година по ред Меѓународниот ден на жената се прославува на вистински начин! На 7 март, воведниот ден од дводневниот настан Прво па женско, организациите од платформата МАТКА зборуваа за своите следни активности за подобрување на состојбата на жената. Втор ден на настанот со свои активности го одбележаа: Tiiiit! Inc. ХЕРА, Реактор – истражување во акција, ЛезФем, Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“, Бори се женски, Здружение „Студентска организација Излез“, Контрапункт и Акција Здруженска и други организации кои се борат за женски права.

Фотографии: Ванчо Џамбаски

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото