Југославија во Втората светска војна (4)

13.03.2014 11:10
Југославија во Втората светска војна (4)

Диверзантска акција на Железничката станица во Скопје, 1941

Аналфабетски курс кај Мостар, 1945

Борец на стража, Купрес, декември 1943

Борци во оро, Сремски фронт, 1945

Борци на Личката бригада, 1942

Борци на Херцеговската дивизија во ослободениот Трст, 1945

Борци на четата „Старац Вујадин“, 1942

Борците влегуваат во Загреб, 1945

Брачен пар борци во НОБ, Словенија, 1944

Владо Томановиќ и Илија Станишиќ, партизански команданти, Посушје, 1942

Германски војник дотепува ранета жртва, Херцеговина, 1942

Германски војници палат села низ Мачва, 1941

Германски војници убиваат партизани, Зеленгора, 1943

Германски знамиња извалкани со мастило, Белград, 1941

Германци водат на стрелање четворица партизани

Германци стрелаат заложници, Горењско, Словенија, 1942

Граѓани на Сараево обесени од усташи, 1945

Група партизани, 1941

Група скоевци во Мостар, 1941

Дел од колоната на Баниската дивизија, 1943

Дел од Санџачката бригада во Топличките шуми, 1943

Деца и младинци борци заминуваат во Младинска бригада, Херцеговина, 1942

Диверзија на пругата Сараево-Вишеград, 1941

Душан Бурсаќ, загинал кај Ријека 1945

Загинати борци на Сремскиот фронт, 1945

Закоп на загинат борец, Лика, 1945

Заробени четници кај Тузла, февруари 1944

Инженерот Лазар Јауковиќ по стрелањето на мостот на Тара, од четници и Италијани, 1942

Италијански војници крај стрелани жртви во Словенија

Италијански војници покрај стрелани жртви во Словенија

Кон првиот дел
Кон вториот дел
Кон третиот дел

Извор: znaci.semiology.org

ОкоБоли главаВицФото