Се случи во Скопје

13.03.14 12:10

Иако краткометражниот филм „Ден на мирот - се случи во Скопје“ од 1965 година на режисерот Ото Денеш е игран филм, побудите поради кои го спеделуваме се „документаристички“ - низ целиот филм во фокусот е катастрофата која засекогаш ќе го промени ликот и животот на Скопје.

ОкоБоли главаВицФото