Еротски кич кошмари

07.04.14 15:05

Мартин Едер е германски уметник кој живее и работи во Берлин. Неговите кошмарни и по малку перверзни слики изобилуваат со контрадикторни романтични клишеа и инфантилни желби; бројните „Лолити“ кои се појавуваат на сликите најчесто се во еротски или порнографски пози, опкружени со преувеличени „мили“ животни, што на крајот создава морничава кич естетика.

Извор: www.hauserwirth.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото