Европа во 12 лекции

23.12.2009 10:12
012-Evropa-vo-12-lekcii.jpg
  • Која е целта на ЕУ?
  • Зошто и како беше основана?
  • Како функционира?
  • Што има досега постигнато за своите граѓани, и со кои нови предизвици се соочува денеска?
  • Бидејќи се проширува за да опфати 25 или 30 земји, како мора да се промени Европската Унија?
  • Во ера на глобализација, може ли ЕУ да биде успешно конкуретна на другите големи економии?
  • Дали Европа може да продолжи да ја игра водечката улога на светската сцена?

    Ова се само некои од прашањата кои Паскал Фонтејн – експерт за ЕУ и поранешен универзитетски предавач – ги разработува во оваа фасцинантна брошура. Оваа јасна, читлива и целосно ажурирана брошура во 2003 – Европа во 12 лекции претставува наследник на неговата популарна брошура – Европа во 10 точки.

Упатуваме благодарност до Делегацијата на Европската Унија поради дозволата за објавување на нивното издание на окно.

Бесплатно преземете ја од линкот подолу:

ПрилогГолемина
Преземи3 MB

ОкоБоли главаВицФото