Најинвентивните трудови од изложбата СКОПЈЕ РЕМИКС

25.12.2009 12:03
Адам Вокер

Адам Вокер

Овие дела, заедно со преостаниот дел од пријавените визуелни ремикси, се изложени и можете да ги погледнете во Галерија 7 во Старата Скопска чаршија која работи секој ден од 9:00 до 19:00 часот, а во недела од 11:00 до 19:00 часот.


 

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Задруга за креативна трансформација Compressor

Култура

Мислам дека објавени се дела на порталов тука само затоа што се од автори од странство - колку да се покаже „еве, за нас дознаа и подалеку од Македонија“. Едноставно не е фер кон некои други автори чии слики беа навистина генијални и со поента и без присуство едниствено на ликовна експресивност како главен актер на приказната!

Bravo Compressor

Bravo Compressor -ci!!!!!!!!!!!

Super izbor!

Super izbor!

gluposti...

gluposti...

Ужас!!!Ова е креативно,

Ужас!!!Ова е креативно, оригинално или бог да чува-убаво? Ова син ми што има 5 години го прави, но тој има дух...

Може да ставите уште една

Може да ставите уште една група дела, чисто да се разјаснат работите, - кој колку е инвентивен - барем за оние кои нема да успеат да ја видат изложбата?

Ќе бидат закачени сите дела

Ќе бидат закачени сите дела наскоро... ама на друг сајт . Инаку друже анонимен не знаев дека син ти со дух знае 3D да работи... :))))) Во конкурсот ниту се бараше оригиналност ниту некоја естетска категорија каква што е убавото, бог да чува од тролови ко тебе... :))))
Мила, душо, 3 дела се на автори од стрaнство, 7 од домашни, so WTF are you talking about?

Окно очигледно има шака

Окно очигледно има шака коментатори кои служат само ко „инвентар“ т.е. тука се да покажат дека има некој од другата страна .Штета што испаѓа дека од другата страна е само багра која лупа по тастатура во обид да си излечи лични фрустрации, а при тоа воопшто не гледа ниту чита на што коментира. Поздрав до нив, со надеж дека постојат и посуптилните, кои следат повнимателно.

(кон "инвентарот") Барем за

(кон "инвентарот") Барем за момент извадете се од типичниот ваш еготрипозен менталитет, што ве полни со љубомора и необјективна негативна критичност. Да, овие дела ИМААТ оригиналност и естетска вредност, супер идеи и супер концепти, барем поддржувајте го самиот акт, самата изложба. Со таква апатија, индиферентност и огромна мрчаторска наклонетост ќе останете ментално неподвижни, стагнантни идиоти завек.
Назад на изложбата - од овие што се изложени тука, многу ми се допаѓа делото на Иван Петрушевски, супер вклопено, минималистичка целина. А последното на Слободан Јаќоски е awesome! =). И странците имаат добри моменти, особено она на Рикардо..  Браво

Jas ja chekam izlozhbata na

Jas ja chekam izlozhbata na trigodishniot duhoven umetnik, sinot na gospodinot anonimen, gospod sto go chuva.
Dvete izlozhbi, taa vo Galerija 7 i taa vo MKC(na Ruki i Flim) se super osvezhuvanje za mesecov. Toplo preporachuvam da bidat poseteni.
@Mila: Makedonija site ja znaat!

ОкоБоли главаВицФото