Стереоскопија

27.05.14 12:24

Т. Енами, познат јапонски фотограф кој работел кон крајот на XIX век, зад себе оставил наследство од многу стереоскопски фотографии од тоа време. Преобразувајќи ги фотографиите на Енами во гифови, јапонскиот уметник Окинава Соба на креативен начин ни овозможува да ѕирнеме во јапонскиот XIX век преку малечките повторливи кадри.

Извор: www.visualnews.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото