Парада

03.06.14 12:56

„Парада“ е извонредна инсталација на уметникот Лоран Краст и агенцијата Dpt. составена од скулптури чиишто сенки танцуваат осветлени од посебна светилка која посетителите можат да ја користат. Оваа интерактивна инсталација е подготвена специјално за Chromatic festival во Монтреал. Секој гледач може да ја придвижи малата светилка, и во зависност од движењата што тој ги прави, сенките на скулптурите го играат својот танц. Едноставно прекрасно!

Извор: www.laurentcraste.com

ОкоБоли главаВицФото