Погребна поворка за белите дробови

09.06.14 14:38

На 5 јуни, по повод Светскиот ден на заштита на животната средина, во организација на Еко Свест од Скопје, НВО Биосфера од Битола, Дебатното Кино Контра Кадар од Битола и порталот Енергетска ефикасност, се одржа настанот „Погребна поворка на белите дробови.“

Подолу може да погледнете фотографии од настанот преку кој еко-активистите се обидоа да ја подигнат свеста за аерозагадувањето.

Извор: energetskaefikasnost.info

Слични содржини

Активизам / Екологија / Настан
Активизам / Свет / Екологија / Теорија
Активизам / Екологија
Активизам / Свет / Екологија

ОкоБоли главаВицФото