The GIF Connoisseur

05.08.14 11:19

„The GIF Connoisseur“ е серија гифови на американскиот уметник кој создава под псевдонимот Skip Dolphin Hursh. Во гифовите на извонреден начин се комбинира loop-анимацијата со лик од слика на Норман Роквел, виден одзади.

Поради впечатокот дека ликот е внимателно загледан во сцените што се повторуваат, се создава прилично психоделичен ефект со блага, но пријатна вртоглавица кај гледачот.

Извор: www.skiphursh.com

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото