Надвор е ладно

20.08.14 12:03

„Надвор е ладно“ е краток игран филм на младата македонска режисерка Ана Јакимска, настанат „според верувањата дека Филозофскиот факултет во Скопје е изграден врз стари гробишта. Според истите верувања, духовите од гробиштата секоја ноќ го имаат факултетот само за себе.“

Сценариото е на Ана Јакимска и Бранко Костеси, а во филмот настапуваат Драгана Левенска, Атанас Атанасовски и Крсте Јовановски.

It's Cold Outside (2014) from Ana Jakimska on Vimeo.

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото