Закони на физиката

03.09.14 12:45

Графичкиот дизајнер Џастин Ван Гендерен изработи серија минималистички постери на кои ги прикажува основните и поважни закони на физиката. Освен што имаат едукативна функција, поради извонредниот изглед, постерите помагаат да се разбие одбивноста кон една материја што за многумина е сувопарна и здодевна.

Извор: www.shortlist.com

Слични содржини

Графички Дизајн / Живот
Графички Дизајн / Око
Графички Дизајн / Око / Историја
Графички Дизајн / Око
Графички Дизајн / Око
Графички Дизајн / Око
Графички Дизајн / Око
Графички Дизајн / Око

ОкоБоли главаВицФото