Винтиџ сликовници: Mr. Rabbit and the Lovely Present од Морис Сендак

15.09.14 14:55

Американскиот илустратор Морис Сендак (1928-2012) е еден од најважните автори на сликовници и илустратори на детски книги воопшто. До сега на Окно беше претставен со илустрациите на книгите „Hector Protector“ и „As I Went Over the Water“, како и оние за една од приказните на браќата Грим.

Во оваа прилика, ги претставуваме неговите илустрации за сликовницата „Mr. Rabbit and the Lovely Present“ од Шарлот Золотов, објавена 1962 година.

Извор: www.fairyroom.ru