Низ објективот на Вера Христовска

27.09.2014 10:47
Низ објективот на Вера Христовска

Вера Христовска е родена во Ајнбек, Германија, во 1974 година, а живее и твори во Битола. Како вљубеник во секоја форма на уметнички израз, почнала да се занимава со цртање, сликање и оригами, за во поново време да најде голема страст во фотографијата. Приоритетни теми во нејзините дела се социјалните и културните права искажани на интелектуален, неретко бунтовен начин, преточени во вариетет од дизајнерски решенија и фотографии.

Во моментов работи графички дизајн и фотографија, експериментирајќи со различни стилови. Нејзините дела досега биле дел од бројни публикации како и изложби низ повеќе градови во Македонија и странство.

Деновиве во тек е нејзината изложба со наслов „Voyage“ отворена на 25 септември во скопската кафе-галерија Concept 37.