Тетрис

02.10.14 10:47

Американските музичари Ричард Џонс и Фил Грегори, инспирирани од култната и планетарно популарна видео игра Тетрис, излегоа со свое видување на оригиналната музика која ја придружуваше играта. Двајцата музичари ја користат мелодијата од тетрис како основа, а потоа фасцинираат со својата вештина за импровизација.

ОкоБоли главаВицФото