Луминарис

30.10.14 12:45

„Луминарис“ е краток анимиран филм на режисерот Хуан Пабло Зарамела, снимен во 2011 година. Во филмот се раскажува приказната за еден човек кој живее во свет контролиран од светлината. Секое утро, жителите на тој свет се будат и одат на работа влечени од сончевата светлина, како од еден вид магнет. Главниот лик има рутинска работа во фабрика за светилки. Но, тој размислува за еден пронајдок - огромна светилка - кој може да го смени начинот на кој се одвиваат работите.

Филмот е прикажан на огромен број фестивали и досега добил повеќе од 300 награди!

Luminaris from Juan Pablo Zaramella on Vimeo.

Слични содржини

Око
Око
Око
Око
Око

ОкоБоли главаВицФото