„Молкот во утробата се учи“: цртежи од Билјана Клекачкоска

05.11.2014 13:59
„Молкот во утробата се учи“: цртежи од Билјана Клекачкоска

Македонската уметница и дизајнерка на накит Билјана Клекачкоска досега на Окно ја претставувавме со нејзините фотографии, изработи серија цртежи насловена „Молкот во утробата се учи“.

Еден од цртежите е прошаран со стихови на Никола Маџиров од песната „Стрелки на часовникот“, од каде авторката го извлекува и насловот на серијата цртежи, правејќи кративно проникнување меѓу поезијата и ликовната уметност.

Слични содржини

Графички Дизајн / Уметност
Живот / Уметност
Графички Дизајн / Стрип / Уметност

ОкоБоли главаВицФото