Јајбахар

20.11.14 14:57

Геркем Шен е турски музчар кој изработи уникатен инструмент, комбинирајќи ги својствата на удирачките и жичените инструменти Својот пронајдок Шем го нарекува Јајбахар. Вибрациите од жиците на овој инструмент се пренесуват директно преку еластични лостови, а резултатот кој се добива е необичен и богат спектар на звуци.

Yaybahar by Görkem Şen from Olgu Demir on Vimeo.

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото