Делчето Што Недостасува (Чие делче сум јас)

04.02.2010 15:41
themissingpiece.jpg

Шел Силверстејн (вистинско име му е Шелдон Алан Силверстејн, 1930-1999) беше американски поет, пејач, композитор, карикатурист, сценарист и автор на детски книги.

Тој никогаш не ја проучувал поезијата на некој универзитет, и затоа развил сопствен оригинален и доста ексцентричен стил: неговите ликови се многу опуштени, а текстовите му се разговорни, и тој во нив повремено употребува сленг или висок стил на изразување. Ви го претставуваме неговиот стрип (за деца, но и за возрасни) „Делчето Што Недостасува го сретнува Големото О“ (The Missing Piece Meets the Big O) од 1981 година.

 

Превод и компјутерска обработка: Ѓорѓи Крстевски

Одлично. Симпатично.

Одлично. Симпатично.

prekrasno!

prekrasno!

prekrasno!

prekrasno!

толку малку, а толку многу!

толку малку, а толку многу!

za delceto

Ma sto vi e bre ljugje , ova e cist ZEN!! Nad site max ocenki!!

Најдобриот стрип, кој ми

Најдобриот стрип, кој ми падна в раце пред неколку години.
Дури мислам и дека заплакав.
 

Voodusevena sum!

Voodusevena sum!

Прекрасно! Импресионирана

Прекрасно! Импресионирана сум. Метафора за секој човек.

Bravo!

Blagodarnist do preveduvacot

 super!

 super!

Слични содржини

Стрип / Култура / Теорија / Историја

ОкоБоли главаВицФото