Аниматори на Дизни го проучуваат сопствениот одраз во огледалото за да ги нацртаат ликовите

12.12.2014 11:15
Аниматори на Дизни го проучуваат сопствениот одраз во огледалото за да ги нацртаат ликовите

Колку и да се вешти и талентирани аниматорите на Дизни и Браќата Ворнер, дури и тие не можат да ги нацртаат нивните експресивни ликови „од никаде“. Како и другите професионални аниматори, често користеле огледала, кои им помагале преку сопствениот одраз да се претворат во модели за анимираните ликови, особено за да ги нацртаат соодветно муртењата, кикотењата и разните искривувања и гримаси.

Глетката на овие легендарни професионалци од 1950-тите и од подоцнежните години кои седат на своите работни маси и зјапаат во себе ќе ве воодушеви, но ќе разбуди и насмевка на вашето лице.

Извор: Life

Слични содржини

Уметност / Филм
Култура / Уметност / Теорија / Историја
Свет / Уметност / Филм
Уживање / Култура / Уметност / Филм / Историја

ОкоБоли главаВицФото