Две иљаде и четрнаеста…

05.02.2010 15:32
Bild-7.jpg

Две иљаде и четрнаеста…

Беше си тоj у едну земљу на сељаци

измешасва се македонски и илирски ѓаци

еднпут и никад више на брдовитом Балкану

чета ВМРООВЦА и коалиционери у једном дану

Од еднпут искочи сви у исту годину се родиле

заедно сас Гоцета и Дамета јеле и пиле

на сви исто им текле школски днови

дека ќе дојдев на власт, мучиле ги снови

Сви ишле на исти свечаности и коктели

од слаби, сви биднале како регал дебели

од исти болести сви ги пелцувале

часови по историју ептен ги милувале

А 55 минута откако дојдева на трон

донесесва глупи одлуке едн тон

и задаче решавасва тешки како децимали

како плоштад од голем, сас кич да се смали

У мисле им пловесва много дилови и бројке

визија за 2014, на плоштад педери, лезбо и транс девојке

збир на исти интереси, тајне, коцке

по град лавови, а у трње боцке

ВМРООВЦИ и коалиционери редови цели

важно е пред народ образ да се обели

и од власт Фуере ги изведе надвор од задњи час

ајде на свите по сто стапа по гол гас

Беше си тој у едну земљу на сељаци

куде краката голи се шетав у сто кораци

не умира идеја да ни се смее земаљска кугла цела

тече у њима бре патриотска крв врела

 

 

Извор: http://interpreter.blog.mk/

 уште еден проблесок на

 уште еден проблесок на македонското небо, Коља другарче за вакви ли дела зборуваше дека се објавувале?

Дегенерици од сички страни

Дегенерици од сички страни соединете се!

I am the best fuck the

I am the best
fuck the rest....

А што има везе песма за убаво

А што има везе песма за убаво меѓуидеолошко меѓународно рандеву с'с овија наши ашлаци? :) 

Јас сум прилично возбуден

Јас сум прилично возбуден 1z0-147 dumps благодарение за споделување на таков убав тоа post.keep до. Навистина го цениме 70-236 exam questions вашиот начин на претставување како одличен предлог. Сакам се повеќе и 640-802 јас ќе се вратам тука за да видите повеќе ажурирања во иднина 70-270 како well.my најдобри желби за вас секогаш така го чувам up.regards
 

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото