Пејџ Џијунг Мун

28.02.15 14:35

Пејџ Џијунг Мун е корејска уметница која живее и работи во Пасадена, Калифорнија. Во нејзините слики доминираат рефлексиите од динамиката и начинот на модерниот живот. Сепак, покрај силниот реалистичен печат, постои и специфична доза „поетичност на обичното“ која Мун внимателно ја вметнува во нејзините дела.

Извор: paigemoon.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото