Кејт Пагсли

08.03.15 22:11

Кејт Пагсли е американска уметница и илустраторка која живее и работи во Чикаго. Во нејзините дела атмосферата често се доближува до фантастиката. На сликите на Пагсли нема никакви одвишни потези и детали. Се чини дека токму тоа е најважната доблест на нејзиниот суптилен израз кој понекогаш се доближува до минимализмот.

Една коментаторка за сликите на Пагсли ќе каже: „Ако сликите на Пагсли се соништа, сакам да бидам во нив.“

Извор: katepugsley.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото