Јас и аутизмот

02.04.15 11:59

На Светскиот ден на аутизмот, кој годинава се одбележува по осми пат, претставуваме 15-минутна емисија на Би-Би-Си, во која 13-годишната Роузи го претставува својот живот со аутизам, а потоа нè воведува и во светот на други деца кои ја имаат оваа болест:

Како овој растечки здравствен проблем влијае на секојдневниот живот на овие деца, како околината и врсниците се однесуваат кон нив, со какви сè предизвици тие се соочуваат...

Слични содржини

Екологија / Око

ОкоБоли главаВицФото