ENTITATIVITY

08.04.15 11:52

„ENTITATIVITY“ е интерактивна инсталација на уметникот Клаус Обермаер, во која на дигитален дисплеј се прикажани хуперреални човечки кукли во различни пози, кои „се вознемируваат“ од присуството на публиката.

Инсталацијата се фокусира на анонимните поединци со сличен изглед и поставени во иста ситуација, кои формираат група што се трансформира и се повлекува пред присуството на поединецот-гледач.

Извор: www.exile.at

Слични содржини

Око
Око

ОкоБоли главаВицФото