Зошто го сакам ГТЦ?

25.04.2015 10:30
Зошто го сакам ГТЦ?

Во ова 15-минутно видео, дваесетина јавни личности, граѓани и активисти зборуваат за нивниот личен однос кон ГТЦ, спомените што ги врзуваат со овој објект, за значењето кое овој објект го има за нив...

Преку личните приказни, испреплетени во колективната меморија на скопјани, како и со архитектонските аргументи, дознаваме зошто менувањето на изгледот на ГТЦ би било вистинска катастрофа.

Слични содржини

Јавни простори
Активизам / Јавни простори / Став
Јавни простори
Јавни простори
Јавни простори

ОкоБоли главаВицФото