Први мај 1960

01.05.15 11:25

Во овој краток 10-минутен документарен филм во режија на Кочо Недков, забележана е парадата одржана на плоштадот Маршал Тито во Скопје, по повод прославата на празникот на трудот 1 Мај во 1960 година. На парадата учествувале работни луѓе, трудбеници, младина и пионери од целата република, претставувајќи ги своите достигнувања.

Филмот е снимен во продукција на Вардар филм – Скопје.

 

ОкоБоли главаВицФото