Жан Жулиен

08.05.15 16:04

Францускиот уметник и графички дизајнер Жан Жулиен, кој во моментов живее и работи во Лондон е автор на серија сатирични илустрации во кои особено се осврнува на последиците врз човекот од опсесијата со користењето на разни гаџети и технолошки алатки. Неговата опсервација на човековото секојдневие е луцидно, а неговиот хумор често е полн со иронија.

Извор: www.jeanjullien.com

Слични содржини

Око
Музика / Око

ОкоБоли главаВицФото