Двајцата таксисти кај Идадија

26.05.2015 01:07
Двајцата таксисти кај Идадија

Разговараат двајца таксисти кај Идадија:
‒ Ако прислушкувале, имале причина ‒ првиот.
‒ Па имале, да знаат сè и после да уценуваат ‒ вториот.
‒ Е кого бе уценија? ‒ првиот.
‒ Е тој ќе каже! Абе ти будала си, може да се брани ако му излезе дека ја ебел жена му на пријателот или пак дека е педер? ‒ вториот.
‒ Абе тоа не е важно, важно е да се одбрани државата. Не гледаш дека Заев сака да ја уништи? Сака на власт да дојде, е тоа е? ‒ првиот.
‒ Зошто бе да не сака?‒ вториот.
‒ Абе бегај, појма немаш, се покажа колку го бива СДСМ, ти бе ни вести гледаш, ни новини читаш! ‒ првиот.
‒ Ти гледаш, ама ништо не сфаќаш ‒ вториот.
Ми влезе патник во колата и морав да го прекинам прислушкувањето.

Слика: Janel Bragg

Слични содржини

Книжевност
Книжевност
Книжевност
Книжевност
Книжевност
Книжевност

ОкоБоли главаВицФото