Хитлер ја објаснува неговата архитектонска визија во април 1945

30.05.2015 13:21
Хитлер ја објаснува неговата архитектонска визија во април 1945

Делче од филмот „Падот на Хитлер" во кое фирерот ја објаснува визијата преку целосно архитектонско и „уметничко" преуредување на Берлин да влијае на народот.

Повеќе информации за нацистичката уметност: Уметност_на_Третиот_Рајх

...и Хитлеровиот план да го преуреди Берлин „Welthauptstadt_Germania“

Генијалната изведба на Бруно Ганц: Downfall (2004).

 

Извор: razvigormk.blogspot.com

Слични содржини

Јавни Простори / Теорија / Историја

ОкоБоли главаВицФото