Грујо треба да се залета од ходникот и преку кабинетот да се фрли од прозорот главечки и да се забие на оградата со крстови!

27.06.2015 13:26
Грујо треба да се залета од ходникот и преку кабинетот да се фрли од прозорот главечки и да се забие на оградата со крстови!

Грујо ќе правел акционен план со програма за реформи на системот според извештајот на Рајнхард Прибе и Стејт Департментот. Така он ќе ја решавал кризата. Во собрание оние трите тетки ќе ја контролирале ДБК. :D Срцка!

Јас би подржал таква акција ако прва точка на таа програма е Грујо да се залета од ходникот и преку кабинетот да се фрли од прозорот главечки и да се забие или на оградата со крстови или пак да одлета право во Вардар!

Некој треба да му каже на Грујо дека не е папа, ниту крал, ниту фараон, туку е политичар кој кога ќе усере и кога ќе биде фатен за тоа - ќе си оди дома или во затвор! Тој треба да знае дека не е бог или Исус па неговата појава да е дело на некоја судбина или ангели или слични апостоли и заебанции.

Тој треба да се помири со фактот дека еден ден ќе се разбуди и нема да има 100 луѓе кои се грижат за неговата облека, храна, превоз, здравје, ПР, дневен ред, обезбедување, фризура, шминка, личен благајник итн. итн. Треба да се помири дека многу бргу тој ќе биде обичен смртник и конечно сам ќе врти телефон, сам ќе вози кола, сам ќе пржи јајца, сам ќе пегла кошула, сам ќе иде на шалтер да плати сметка за кабловска и струја и вода, под услов да не заврши во Идризово - каде сево ова паѓа у вода, од очигледни причини.

Грујо, уште ли бе брат не ти е јасно дека си готов бе, лудаку еден мрднат?!

Извор: Мактел
Слика: Александар Јосифовски

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото