Грујо бе, кукавице бедна, како без дуел сакаш да се мериш со Гоце Делчев и Ченто?!

04.08.2015 01:27
Грујо бе, кукавице бедна, како без дуел сакаш да се мериш со Гоце Делчев и Ченто?!

Ееееј човеции, 13 години да си на политичката сцена, лидер на партија, премиер, министер и никад да не те видиме на политички тв дуел со политички конкурент?! И само еднаш со критички новинар, со Роберт Поповски на Канал 5 во 2010-та?! Па каква е бре ова мега мега скапана пичкетина?!

Грујо бе, сакаш да се рамниш со Гоце Делчев, Јане Сандански, Ченто, а бегаш како црв, како глиста од новинарите и политичките конкуренти, плаќаш кучиња да лаат и да те бранат по медиумите, се користиш со новинарски и експертски и политички курви, хиени, гејши и гниди!

Ти си бре како оние ноќните мунгоси кои се кријат по пештери ноќе и главата ја вадат само малку преплашено...

БЕДО ЕДНА, БЕДО!!!

Ќе ја завршиш политичката кариера наскоро и нема да видиме од тебе дали можеш да се носиш во тв дуел со политички конкурент. На запад, за да станеш советник во општина мора да те видиме на локална телевизија во тв дуел. А не пак премиер! Тв дуелот е институција, со него политичарот се отвора како обланда, се распакува, се вади од кутијата, му се вадат деловите и се гледа од што му е направено моторчето и какви му се батериите, алкални или обични кинески...

Слика: Свирачиња
Извор: Мактел