Летачи

08.08.2015 11:36
Летачи

Весниците одамна се печатат во помал формат. Така градот ги загуби своите летачи. Во детството долго ги гледав на клупите во парковите како вежбаат и се готват за своите летови, чиишто линии за мене до денес останаа тајна. Со раширени раце, речиси до крајните граници на нивниот распон, чичковците ги држеа отворените весници, мрмореа нешто или воздивнуваа.

Тогаш наивно верував дека читаат.

(Од циклусот „Изгубените чевли на Скопје“)

Слика: Stephen Gillett

Слични содржини

Книжевност
Книжевност
Книжевност
Книжевност
Книжевност
Книжевност
Книжевност

ОкоБоли главаВицФото