До градоначалничката на Кисела Вода, султанијата Хурем

11.08.2015 11:47
До градоначалничката на Кисела Вода, султанијата Хурем

На улица „Димо Хаџи Димов“, пред млечен ресторан ФАРИНА има отворен канал - сливник за собирање на атмосферска вода. Покриен е со метални решетки. Не знам кој паметен ги ставил процепите на решетките во правец на движење наместо попречно како што е на сите шахти на сливниците. Не знам кој уште попаметен оставил процеп помеѓу двата капака доволно широк во него да пропадне гума од маунт бајк. Ама знам дека тоа мене ме чинеше „само“ напукнат нос и контузирана глава и колено откако летнав преку гидан со глава директно на асфалт! Среќа што носев кацига!

 

Извор: Фејсбук профилот на авторот

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото