Винтиџ сликовници: „Вероника“ од Роже Дувуазан

15.08.15 14:00

Американскиот уметник и илустратор Роже Дувуазан на Окно до сега беше претставен со илустрациите за сликовниците Jasmine, Donkey-donkey и The Happy Lion and the Bear. Подолу можете да ги погледнете неговите илустрации од уште една книга за деца, „Вероника“, објавена 1961 година, каде Дувуазан се јавува и како автор и како илустратор.

Извор: myvintagebookcollectioninblogform.blogspot.com