10 години груевистичка катастрофа

26.08.2015 09:33
10 години груевистичка катастрофа

На 25.08.2006 година, Груевски ја формираше новата влада.

Резултатите од една деценија владеење на ДПМНЕ се:

- Најголемо задолжување во историјата
- Најголема невработеност во Европа 
- Најзагаден воздух во Европа

- Најбројна и неефективна администрација
- Најголем број на неуспешни реформи и дискутабилни закони
- Најлошо здравство 
- Најниско ниво на човекови и медиумски слободи
- Најкич метропола 
- Најмасовно системско уништување на зелени површини
- Најниски плати на Балканот
- Најниски инвестиции во регионот
- Најбројна и неефективна администрација
- Најголем број на неуспешни реформи и дискутабилни закони
- Најниско ниво на човекови и медиумски слободи
- Најмало рангирање на Глобалниот мировен индекс во регионот
- Најбројно иселување на лица од државата

Можат тие и уште полошо, наше е да кажеме доста.
‪#‎10ГодиниЖМРО‬.

Извор: Фејсбук профилот на авторката
Слика: Александар Ковачевски