Лизарче

10.09.2015 11:16

Девојчето му приоѓа на куцкаменот нацртан на плочникот, ја пика раката во џеб од фустанот и напипува заоблено парче цреп. Пред мрежата на куцкаменот, лизарчето ѝ дарува сигурност. Без него, уверено е, никогаш не би успеало да се измолкне од тој лавиринт: би влегло во првиот квадрат и не би знаело како од него да излезе. Девојчето се врти со грб спрема куцкаменот, го вади лизарчето, го доближува до устата и три пати ухнува во него. Потем го фрла преку левото рамо. Кога повторно се соочува со куцкаменот, лизарчето никаде го нема.

Превод: Виктор Шиков

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото