Broken India

28.09.15 13:30

„Broken India“ е серија фотомонтажи кои ја претставуваат тажнта реалност на Индија, која често е сокриена зад убавите Инстаграм-фотографии на туристите. Фотомонтажие потсетуваат на речиси сеприсутното загадување и сиромаштија, кои не се прикажани на атрактивните фотографии.

Серијата монтажи е изработена од тимот на Limitless и има цел да ги потенцира контрастите на Индија, кршејќи ја погрешната претстава од идиличните фотографии од земјата кои го обиколуваат светот.

Извор: lmt-lss.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото