Јапонски вело-паркинг

07.10.15 12:56

Велосипедистите во Македонија се соочуваат со сериозен недостиг од инфраструктира за велосипедски сообраќај, што во комбинација со ужасната сообраќајна култура на возачите на автомобили доведува до бројни несреќни случаи во кои гинат велосипедисти.

Проблемот со паркинг за велосипеди можеби нема смртоносни последици, но е еден од факторите кои ги обесхрабруваат граѓаните да го користат ова превозно средство, или пак ги принудуваат да ги врзуваат велосипедите за дрва, бандери, огради... Со надеж дека таквите проблеми и во Македонија ќе станат минато, претставуваме еден исклучително позитивен пример за решавање на прашањето со паркирање на велосипедите во Јапонија.

 

 
How to park your bike in downtowns - Japan !!!

Technology | How to park your bike in Japan !!!

Posted by Arch2O.com on Saturday, February 14, 2015

Извор: Arch2O.com

ОкоБоли главаВицФото