Пјонгјанг: Едно патување во Северна Кореја

29.03.2010 10:33
strip-5_chetvrtok.jpg

И по дваесет години по падот на комунизмот, Северна Кореја останува мистерија. Ги Делис е 37-годишен канадски цртач кој пристигнува во оваа земја за да соработува со едно студио за анимации од Пјонгјанг... Пренесуваме дел од негов стрип (метражата на споменикот очигледно била инспирација и за други споменикоградители:)

Извор: drawnandquarterly.com

  Едно видео патување во

 
Едно видео патување во Северна Кореја
прв дел / втор дел / трет дел

Слични содржини

Стрип
Стрип
Книжевност / Стрип / Култура
Книжевност / Стрип / Теорија
Стрип / Култура / Теорија / Историја
Стрип

ОкоБоли главаВицФото