Фотографирањето како будна состојба на умот и духот

30.10.2015 17:47
 Фотографирањето како будна состојба на умот и духот

Ника Гавровска е родена и живее во Скопје. Во своето слободно време таа сака да готви. За фотографирањето, пак, ќе рече дека тоа е будна состојба на умот и духот зашто само така може да се препознае фаталната средба меѓу интуицијата, случајноста и геометријата. Фотографијата, затечена во тажната љубовна судбина на неподвижноста средe светот во движење, ќе биде или мудра или луда (како што вели Ролан Барт) и ќе постигне совршена илузија на недофатливата стварност.

 

 

 

The Game

A photo posted by Nika (@nikagavrovska) on

 

The Look.

A photo posted by Nika (@nikagavrovska) on

 

Being there.

A photo posted by Nika (@nikagavrovska) on

 

Elle.

A photo posted by Nika (@nikagavrovska) on

 

People of Paris

A photo posted by Nika (@nikagavrovska) on

 

Morning read. Profound happiness to be able to enjoy Ingmar Bergman's "Best Intentions"

A photo posted by Nika (@nikagavrovska) on

 

Lisbon Stories.

A photo posted by Nika (@nikagavrovska) on

 

Book and pages. Open book. Chapter one.

A photo posted by Nika (@nikagavrovska) on

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото