Марсин Овчарек

30.10.15 20:53

Марсин Oвчарек е уметник кој потекнува од Вроцлав, Полска. Тој црпи инспирација од Тибетската книга на мртвите, а во неговата уметност присутни се и влијанија од студиите по културна антропологија кои му помагаат да го создаде својот антиутописки свет.

Oвчарек ги комбинира фотографијата и дигиталната манипулација за да ги создаде своите мрачни и вознемирувачки дела... Ајде да се фатиме за раце и заедно да зачекориме во тој темен и кобен свет.

Извор: www.emptykingdom.com

ОкоБоли главаВицФото