Грујо и бандата се крстат дека Македончето ќе го победи Македонецот

02.11.2015 16:56
Грујо и бандата се крстат дека Македончето ќе го победи Македонецот

Ги следам колумните и јавните настапи на талибанските копилиња од ДПМНЕ. Забележувам кај нив една многу интересна стратегија. Очигледно е дека некој ги советувал или пак самите донеле стратегија дека треба да прават една еуфорија дека изборите се веќе добиени, дека епилогот е јасен и дека изборите се само една небитна техникалија, рутина, показна вежба. Иако тие самите во тоа не веруваат ниту 1 процент!

Сетете се само на нервозните телефонски повици меѓу Латас и Мијалков и сопственикот на Сител, во кои Латас е усран до коска и вели дека ако изгубат, тој е прв кој ќе оди во затвор. И овие разговори се од минатите избори, оние во 2011 година! Замислете како изгледаат телефонските разговори на овие копилиња сега, кога буквално им гори под нозете и кога се соголени како гол кочан пченка кој се пече на плоштад на жар кај оние уличните продавачи!

Практично целата булумента во ДПМНЕ на чело со Грујо, од утро до мрак се молат, се клањаат со колената на земја, плачат пред иконите на Света Петка и Света Недела народот да им прости, некако да успеат да го заплашат, излажат, поткупат, измамат! Иако секој ден со полни усти го воспеваат народот и неговата мудрост, храброст и чесност, всушност цело време зад кулисите играат токму на таа карта, да го скршат овој народ, да го измамат, да го надитрат, да го купат!

Тие деноноќно играат на тоа да ги разбудат кај народот кукавичлакот, простотијата и поткупливоста! Каква гнасна, расипана, одвратна банда копилиња се овие во ова ВМРО-ДПМНЕ! ДА ИМ ЕБАМ СÈ ПО СПИСОК ШТО Е НАД 18 ГОДИНИ!

Тие се молат Македончето во Македонецот да преовлада, да победи и да куртулат! Е ПА, ЕВО ВИ ГА НА, БРЕ, МАМУ ВИ ЈЕБЕМ ЛОПОВСКУ, ГАДНО СТЕ СЕ ЗАЕБАЛЕ, КАЗНАТА ЌЕ ВЕ СТИГНЕ И ОД ТОА НЕМА БЕГАЊЕ! НАРОДОТ ВЕ ПРОЧИТА! ОВОЈ НАРОД ИМА И ХРАБРОСТ И МУДРОСТ И ДОСТОИНСТВО ВО ДОВОЛНИ КОЛИЧИНИ ЗА ДА ВЕ ПРАТИ ВО НЕПОВРАТ!

Извор: Мактел
Слика: Свирачиња