Ана Димишковска - СОЦВЕТИЈА

13.04.2010 10:46
019-socvetija-3d.jpg

Годинава на Окно, почитувани читатели, ќе имате можност да прочитате цела низа постари Темплум книги, кои одамна ги нема во печат. Една од тие стари книги (од 1994), а која извонредно го издржа суровиот тест на времето, е стихозбирката „Соцветија“ на Ана Димишковска, една од најдобрите дебитантски книги во македонската поезија.

Книгите ги претставуваме во нова графичка опрема. За дизајнот на „Соцветија“ се погрижи Марија Смилевска од студиото „Кома“.

Бесплатно преземете ја од линкот подолу:

ПрилогГолемина
019-Ana-Dimiskovska-Socvetija.pdf961.28 KB

odlicna korica...super

odlicna korica...super poezija !

не знам колку тоа би се

не знам колку тоа би се поклопувало со целите на окно, но можеби е добра идеја тука да се промовираат и сите оние книги/пдф-а што се издадени под creativecommons лиценци на: http://cc.org.mk/index.php?option=com_docman&Itemid=32

Да, Новица, се разбира. Тоа е

Да, Новица, се разбира. Тоа е во согласноснот и со нашите програмски определби...

Слични содржини

Е-библиотека
Е-библиотека
Е-библиотека
Е-библиотека
Е-библиотека
Е-библиотека

ОкоБоли главаВицФото