Постери од друга реалност

23.12.15 12:40

Графичкиот дизајнер и илустратор Питер Стултс кој живее и работи во Њујорк често ги критикува современите филмски постери. Но, тој не се ограничува само на критикување, туку создава и сопствена алтернатива за предметот на својата критика.

На неговите алтернативни филмски постери, во современите филмови вметнува актери од постари филмови, а за да добие на „уверливост“, и самите постери ги изработува во ретро-стил.

Подолу претставуваме избор од неговата обемна серија постери „Што ако: ре-измислени филмови за друго време и место“.

Извор: stultsified.tumblr.com

Слични содржини

Графички Дизајн / Око
Графички Дизајн / Око
Графички Дизајн / Око
Графички Дизајн / Око
Активизам / Графички Дизајн / Екологија

ОкоБоли главаВицФото