Клеон Питерсон

25.12.15 18:26

Во некои од суровите, провокативни, исполнети со насилство и брутално искрени илустрации на уметникот Клеон Питерсон ликовите кои наликуваат на демони напаѓаат луѓе, во други слики, слични активности се спроведуваат од страна на униформирани фигури.

Она што можеби е највознемирувачко во овие дела е сознанието дека таа темнина не ни е туѓа. Возбудливи наслови на вести и крвави филмови. Демонот на насилството е присутен во секој од нас.

Извор: www.booooooom.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото