Џивун Пак

30.12.15 02:25

Џивун Пак е илустраторка и уметница која живее и работи во Сеул, Јужна Кореја. По студиите по ликовна уметност во Valenciennes Art и училиштето за дизајн (École Supérieure d’Art et de Design de Valenciennes) во Франција, таа во 2013 година се враќа во Кореја и почнува да работи како хонорарна илустраторка и уметница.

Џивун Пак ги илустрира и доловува интимните моменти кои се случуваат во некои прекрасни сонолики предели. Нејзините слики создаваат носталгична и реминесцентна атмосфера каде што се чини дека фантазиите се замрзнуваат во времето.

Извор: www.booooooom.com

ОкоБоли главаВицФото