Да го одбраниме Уставот од Уставниот Суд

28.02.2016 14:05
Да го одбраниме Уставот од Уставниот Суд

Во понеделник, 29.02.2016 година, во 12.00 часот, АЈДЕ ги повикува сите граѓани и граѓанки на Република Македонија масовно да учествуваат на протестот пред зградата на Уставниот суд.

Ајде, во понеделник, уште еднаш јасно и громогласно да порачаме дека ние граѓаните на оваа држава нема да престанеме да протестираме сè додека судиите кои ја донесоа одлуката за помилување на изборните измами и други тешки криминали не си поднесат оставка.

Ние граѓаните имаме должност да го одбраниме Уставот од (Не)Уставниот суд!

Ние граѓаните имаме обврска да ја одбраниме државата од криминалците во власта!

Во Македонија мора да се вратат правдата, почитувањето на законите и пред сѐ, почитувањето на Уставот!

На судиите кои се грижат единствено за спасување на своите наредбодавци, решително и непоколебливо ќе им порачаме дека тие се одговорни пред сите нас - граѓаните на оваа држава и дека не можат и не смеат да го газат Уставот секогаш кога тоа ѝ одговара на партијата или секогаш кога ќе треба да се спасуваат криминалците во власта.

Затоа, ајде сите да се собереме пред Уставниот суд, точно на пладне на 29 февруари 2016.

НЕМА ПРАВДА –НЕМА МИР!

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото